FAQ items aan het laden...
Clubnieuws2017-10-07T09:43:36+00:00
606, 2020

Opstart in september

Beste Moeviters,

Aangezien we toch wel wat vragen en mails krijgen ivm het heropstarten van onze activiteiten willen we hieronder toch nog eens goed motiveren waarom we de laatste weken van ons sportjaar toch niet heropstarten.

Na 12 weken corona lijkt het erop dat de sportsector terug wat normaliseert. Naast het buitensporten wordt nu ook sporten in de zaal toegelaten. Fitnesscentra en sporthallen openen opnieuw hun deuren. Het buitensporten hebben we onmiddellijk moeten opgeven. We vonden geen geschikte locatie om 27 groepen op te vangen. Het aanbrengen van materiaal zou ook een hele klus zijn. En hoe een muziekinstallatie gebruiken? Deze problemen zijn er niet meer nu er opnieuw gesport mag worden in de zaal.

Maar…we moeten wel voorlopig nog steeds blijven rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen en uiteraard met ons gezond verstand!

Dit zijn de laatste richtlijnen:

 • alle maatregelen die tot nog toe voor buitensporten golden, gelden vanaf 8 juni ook voor indoorsporten
 • in georganiseerd verband mag je sporten met een groep van maximaal 20, zolang je de veiligheidsafstand in acht neemt, je handen voor en na wast, net zoals het gemeenschappelijk sportmateriaal
 •  kleedkamers, douches en toiletten zijn niet toegankelijk
 • 12-jarigen moeten de afstandsregels niet respecteren, zij mogen opnieuw vrij spelen en sporten, maar ook in een beperkte groep van 20.

Als club vinden we het onmiddellijk opstarten niet haalbaar en ook niet wenselijk om de volgende redenen:

 1. In de spiegelzaal kunnen we onmogelijk de veiligheidsafstand waarborgen. Hiervoor is de ruimte te klein voor onze groepen (+20).
 2. Ook in de grote zaal zijn veel van onze groepen groter dan 20. Wie wel en wie niet toelaten in de les? We willen absoluut niet selectief beginnen werken. Dit gaat volledig in tegen onze visie.
 3. In de lessen waar er materialen gebruikt worden dienen deze vóór en na ontsmet te worden. Denk aan steps, gewichten voor PowerFit, matjes en klein materiaal voor BodyTraining…. Dit is ook niet haalbaar aangezien deze lessen elkaar opvolgen in ons programma.
 4. Een aantal van onze lesgevers zijn tewerkgesteld in het onderwijs: die hebben momenteel meer dan hun handen vol met het opstarten van de scholen, voorbereiden van live sessies, bijwonen van live meetings, afname examens, opmaken van evaluaties, werkbundels, bubbels … en nog veel meer. Ze zijn dus helemaal niet voorbereid op deze plotse wijziging binnen de sportsector. Een dans- of fitness les geven vraagt een degelijke voorbereiding. Dit wordt toch soms onderschat. We willen loyaal blijven aan onze lesgevers die stuk voor stuk steeds het beste van zich geven. Dit hebben ze al genoeg bewezen. Ze zijn niet tevreden met een half werk.
 5. Tijdelijk opstarten met een afgeslankte versie van Moevit vinden we geen optie. Dat is trouwens altijd onze stelling geweest in de mails die we verstuurd hebben!

We doen het goed of we doen het niet!

 1. Bij het opstarten stellen zich ook een aantal organisatorische problemen: naast de lesgever moet elke les dan omkaderd worden door een aantal mensen die voor de nodige begeleiding moeten zorgen (controle op de naleving van de veiligheidsmaatregelen…).
 2. Samengevat: minder lessen, kleinere groepen, meer omkadering nodig, naleven van een boel veiligheidsmaatregelen en vooral een hoop ontgoochelde en boze leden (door de beperking van het aantal).

Daarom beslissen we om pas terug te starten zoals gepland op maandag 31 augustus. Het geeft ons ruim de tijd om alles grondig voor te bereiden: nieuw programma opmaken in functie van de beschikbare uren, website aanpassen voor de inschrijvingen, nieuwe choreografieën uitwerken…

Gezien de huidige positieve evolutie van de crisis zijn we ervan overtuigd dat we dan terug op een normale manier kunnen starten.

Dus vragen we om jullie begrip. We beseffen heel goed dat we beperkt zijn in het bieden van oplossingen (sommige clubs slagen er wel in). Maar elke sportclub of sporttak is anders. Dat maakt de sport zo uniek!

Het enige wat we jullie tot hiertoe hebben kunnen aanbieden is het online platform FitSnacks-TV en de filmpjes die gepost werden in de verschillende Facebookgroepen. Maar voor de lessen is het nog even wachten. Deze periode valt nu eenmaal zwaar voor iedereen.

 We zien elkaar zeer graag terug in een nieuw sportseizoen!

En beloven jullie het beste van onszelf te geven in een veilig klimaat!

Omdat jullie het waard zijn!

 Dank voor jullie begrip.

 Hilde.

2703, 2020

FitSnacks TV

Beste Sporter,

Het Coronavirus heeft ons gedwongen om de club te sluiten. Om je toch ook buiten de club van dienst te kunnen zijn, starten wij met ingang van nu met FitSnacks.TV. Met deze service bieden wij jou de mogelijkheid om op elk moment van de dag, waar je ook bent, bezig te kunnen zijn met sport, gezondheid en lifestyle.

FitSnacks.TV is een online tv-zender die toegankelijk is op laptop, pc, tablet, smartphone, smart-tv en gewone tv (via Chromecast &Apple TV). Dit platform heeft een grote variatie aan korte workouts voor iedereen en ja, zelfs voor de kids zijn er aangepaste programma’s. Daarnaast zijn er educatieve video’s te vinden over training & voeding. De workouts worden regelmatig aangevuld.

Wij hebben er als club voor gezorgd dat jij vanaf nu gebruik kunt maken van het platform. Maak een account aan via www.fitsnacks.tv en volg daarin het stappenplan dat je hier kunt bekijken. Na het activeren van de code, wordt het platform vrijgegeven.

Let op! Maak een account aan met het bij ons bekende emailadres (= het emailadres dat we gebruikt hebben bij het versturen van deze mail) en gebruik onderstaande unieke clubcode:
MVTIEFS2267

OPMERKING: De service is uitsluitend bestemd voor leden van Moevit die het tweede trimester ingeschreven zijn. Het delen van onze unieke code met niet-leden wordt niet op prijs gesteld en is bovendien strafbaar. Deel dus onze unieke toegangscode dus niet met derden.

Wij wensen je veel trainingsplezier met FitSnacks.TV en vinden het prettig dat we jou, ondanks de minder gunstige omstandigheden, een 24/7 online sportservice kunnen aanbieden.

Indien er vragen zijn over het installeren van je account dan stel je die ENKEL binnen jouw facebookgroep. Zo kunnen we elkaar wat helpen. Ik ben niet zo een krak in die dingen ;). Maar mij is het gelukt. Dus, dan denk ik wel dat iedereen het zal lukken.

Succes allemaal!

Blijf bewegen, blijf gezond, zorg voor elkaar en jezelf!!!

Hilde

 

 

1303, 2020

Coronavirus

Beste Moeviters, beste ouders

Als club vinden wij het onze taak om mee onze verantwoordelijkheid op te nemen in het afremmen van het Coronavirus.
Sinds de vergadering van de algemene veiligheidsraad gisteren en de richtlijnen van de federale regering is de toestand duidelijk:
we zullen alle lessen tijdelijk opschorten tot na de paasvakantie!.
Deze maatregel gaat in vanaf vandaag omdat sporthal Meulenbroek zijn deuren al gesloten heeft.
Omdat we moeilijk kunnen voorspellen wat er nog op ons afkomt, zouden we iedereen willen vragen om onze instructies af te wachten en ons niet te overstelpen met allerlei vragen.

We houden jullie in elk geval tijdig op de hoogte van de situatie. Raadpleeg daarom regelmatig onze Facebook pagina en ‘Clubnieuws’ op onze website: moevit.be
Als er geen wijzigingen zijn, komt er ook geen communicatie!
We werken ondertussen met de club een planning uit om een financiële tegemoetkoming te voorzien voor de lessen die niet kunnen doorgaan.

Tenslotte nog dit: we hebben een fantastisch team lesgevers en begeleiders die klaar staan om alle mogelijke scenario’s op een positieve manier aan te pakken!

Team Moevit
Hilde, Nancy, Sofie, Katrien, Ruth, Chloë, Sietse, Vanessa, Annemie, Martine, Lucien & Quinten