VOLWASSENEN

BodyDance
Dance Explosion
Total Body Training
PowerStep
PowerFit
Power Core Training
StreetDance

BODYDANCE

‘Dansen is onze regel wel…’

Misschien wel één van de populairste programma’s, om zijn eenvoud, variatie, fun en toch dat tikkeltje uitdaging!
Deze lessen worden gegeven door Hilde.

DOELGROEP

Een les BodyDance is toegankelijk voor iedereen die een passie heeft voor muziek en dansen en tegelijk op een leuke en swingende manier aan de conditie wil werken: je zult calorieën verbranden, je conditie verbeteren en beter leren dansen!

Jong en oud, man of vrouw, beginner of gevorderd: iedereen kan binnen de les op eigen tempo werken aan zijn eigen doelstelling. De bewegingscombinaties worden opgebouwd van basic naar complexere choreografieën. Wil je bij de basic moves blijven dan kan dat perfect. Later, als je je beter voelt in de muziek en het ritme beter aanvoelt, kan je overschakelen naar een hogere moeilijkheidsgraad.

INHOUD

Op de sounds van de nieuwste hits en evergreens gaan we van Disco naar Funk, van Salsa en Latino naar StreetDance.

De combinatie van leuke choreografieën, de meest recente hits en het plezier van dansen maakt van BodyDance een sensationele workout, waarbij je zelfs vergeet dat je toch je uithoudingsvermogen traint!

Als je dan toch wilt trainen, maken we het voor jou liefst zo leuk mogelijk!
BodyDance zorgt ervoor dat je verslaafd geraakt aan dans.
Een uitdaging voor beginners en gevorderden!

 • Let your body move tijdens deze intensieve workout met een mix van bewegingen uit verschillende dansstijlen.
 • Let’s dance! Steeds meer mensen leven zich uit op de discovloer op de sounds van de laatste hits. In de les BODYDANCE leer je snel de basisbewegingen van de verschillende dansstijlen. Handig en leuk om eens uit te proberen op de dansvloer!
 • Let’s have fun! Geen ingewikkelde choreografieën maar leuke bewegingen, voor iedereen toegankelijk. Een uurtje lekker uit de bol gaan en alle schroom laten vallen, is dat niet iets voor jou?
 • Get fit! Dansen is één van de leukste cardio-trainingen, intensief maar zeker niet saai. Daag jezelf uit en maak de stap naar een verbetering van je fitheid: je uithoudingsvermogen verbetert, je beweegt soepeler en mooier en je figuur vaart er wel bij.
  Wat wil je nog meer?
 • BodyDance

DANCE EXPLOSION

DOELGROEP

Voor de meer gevorderde danser die reeds de basispassen uit aerobic en dans onder de knie heeft. Door de systematische opbouw van de lessen kunnen echter ook beginners zich vrij snel aanpassen aan de meeste technische en complexe dansbewegingen (vooral jongeren slagen daar zeer goed in).

INHOUD

Deze les is zeer uitdagend, met centraal isolatie- en bewegingstechnieken en het verbeteren van coördinatie en conditie. Dance Explosion is moeilijk onder een bepaalde noemer te brengen, maar heeft een eigen karakter met invloeden uit Jazz, Funk, HipHop, Latino, Freestyle en Reggae. Ook elementen uit Salsa en Bollywood worden niet geschuwd!

Op de meest opzwepende muziek wordt dit een dansles van het hoogste funlevel … eens je alle pasjes onder de knie hebt 🙂
De lessen worden gegeven door Chloë (1ste t/m 4de middelbaar) en Nancy (5de en 6de middelbaar). Daarna (Hogeschool studenten en volwassenen) zorgt Hilde voor een dance workout met uitdagende en technische choreografieën, ondersteund door de meest actuele hits.

Knallen, dansen, swingen, shaken, zweten…
Voor de echte dansfreaks. Waag je hieraan en ga ervoor!

Zoals in alle andere lessen is ook hier voldoende aandacht voor een aangepaste opwarming met isolatieoefeningen en de nodige stretch en cooldown.

FEEL LIKE DANCING!

BODY TRAINING

Nog steeds één van de meest populaire fitnessprogramma’s, omwille van zijn eenvoud en efficiëntie en is daarom zeer geliefd bij 40+
Swingende muziek zorgt voor motivatie en fun!
Deze lessen worden gegeven door Sofie.

DOELGROEP

Voor iedereen, jong en oud, man of vrouw, beginner of gevorderd, die houdt van bewegen op muziek en die de nodige pit heeft om een spierversterkend programma af te werken. Een les waarbij de versterking van het onderlichaam de meeste aandacht krijgt.

INHOUD

In het eerste gedeelte van de les wordt er, op een swingende manier, gewerkt aan de conditie en de coördinatie. Geen ingewikkelde choreografieën, maar leuke en efficiënte bewegingscombinaties uit de hi-low aerobics, op motiverende en hedendaagse muziek.
Het tweede deel van de les richt zich vooral naar krachttraining en lichaamshouding, met invloeden uit de PILATES-training.

Voordelen van een regelmatige Pilates-training:

 • ontwikkelen van alle spiergroepen op een evenwichtige manier
 • verbeteren van de lichaamshouding
 • betere controle over je lichaam
 • je gewicht vaart er wel bij

Deze doelstellingen worden bereikt met behulp van materialen (Pilates circles & bands, tubes, lichte gewichtjes, dynabands). Dit alles maakt het mogelijk om op je eigen niveau te trainen.

Een uitgebalanceerde training voor het hele lichaam waar je snel verslaafd aan wordt.
Go for it!

POWERFIT

Is een zeer efficiënte groepstraining, waarbij je gebruik maakt van een halterstang met schijven. Je bepaalt zelf de intensiteit van de training door het gewicht aan te passen. Professionele lesgevers zorgen voor een stevige krachttraining met opzwepende muziek, waarbij afwisselend alle spiergroepen getraind worden.

DOELGROEP

Dit programma is warm aanbevolen voor iedereen die doelgericht aan zijn conditie en zijn figuur wil werken.
Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met PowerFit binnen handbereik. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

INHOUD

De aangepaste muziek en de grote afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale training. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halterstang met gewichtjes. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik.

POWERFIT MAAKT JE STERKER, STRAKKER & FITTER

De lessen worden gegeven door Hilde.

DON’T WISH FOR IT, WORK FOR IT!

POWER CORE TRAINING

Het PowerCore programma is een geweldige en zeer gevarieerde total body training. De combinatie van cardio- en krachttraining maken van deze workout een complete training. Je werkt tijdens het cardiogedeelte aan je hart- en longconditie en tijdens het krachtgedeelte worden alle spieren heel sterk aangepakt. Door het gebruik van weerstandsbanden en gewichten kan je het niveau aanpassen aan je eigen fysieke conditie. Een meer getraind iemand kan gebruik maken van de zwaarste weerstandsbanden en gewichten terwijl een beginner best, als optie, zonder weerstandsbanden en gewichten werkt.

DOELGROEP

Dit programma is warm aanbevolen voor iedereen die doelgericht aan zijn conditie en zijn figuur wil werken. PowerCore is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het conditieniveau, omdat er voor alle niveau’s opties worden aangereikt (werken met of zonder weerstand/gewicht).

Een ideaal programma om je persoonlijke fitheid naar een hoger niveau te brengen.

INHOUD

De les is zeer afwisselend. De ene helft is een cardiogericht deel met aerobic moves: skaters, jumping jacks, squat jacks, mounten climber, burpees … (dus eens geen danspasjes ?). De andere helft bestaat uit krachtoefeningen. Je gaat in dat deel actief aan de slag met een elastiek en/of eventueel gewichtjes. Tijdens de krachttraining ligt het accent vooral op het versterken van benen, billen en buik, maar ook het bovenlichaam (borst, schouders, rug en armen) komen even aan bod. De muziek en de instructies zorgen ervoor dat je gemotiveerd wordt om jezelf, voor meer dan 100%, in te zetten voor iedere oefening. Maar natuurlijk bepaal je zelf hoe ver je gaat.

Na de les voel je jezelf fit, energiek en soepel.

De lessen worden gegeven door Hilde.

DON’T WISH FOR IT, WORK FOR IT!

POWERSTEP

Is een extreem dynamische en creatieve les met een logische opbouw en een swingende choreografie, vol vloeiende overgangen. De choreografieën zijn heel toegankelijk en afwisselend. Ze worden zó opgebouwd dat step geschikt is voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen.

Een PowerStep workout betekent low impact en high fun!

DOELGROEP

Voor iedereen die doelgericht wil gaan trainen aan een fit, gezond en sterk lichaam. Wegens de lage instapdrempel zeer geschikt voor beginnende sporters.

PowerStep werkt als een energizer: doen en niet te veel nadenken staan hier centraal.

INHOUD


De basis van deze totale workout is een cardio- én krachttraining, waarin alle grote spiergroepen aan bod komen.

 • Tijdens de cardiotraining (40 min.) worden eenvoudige, hippe en intense dans- en stepbewegingen aangeleerd op de sounds van nieuwe hits en evergreens.
 • Daarna volgt een kracht- en weerstandstraining (15 min.) vergelijkbaar met de les PowerFit.
 • Tot slot volgt een stretching om alle spieren weer te ontspannen en te relaxen.

Eenvoud siert dit intensieve programma. De choreografieën zijn toegankelijk voor iedereen, maar zijn ook een uitdaging voor de meer ervaren steppers!

PowerStep is eenvoudig, effectief en vooral erg leuk om te doen!
Cardio én kracht staan hier voorop!

De lessen worden gegeven door Katrien.

Corrigeer je hele figuur en werk aan je conditie!

STREETDANCE

Gecombineerde moves uit verschillende dansstijlen zoals o.a. Funk (Locking), BreakDance (Popping), HipHop en R&B vormen de basis van een coole en uitdagende danschoreografie. Je voelt de power en de ‘heart-pounding’ vibe van de beats exploderen in ie-de-re vezel van je lichaam.

DOELGROEP

Voor volwassenen, zowel mannen als vrouwen, die op een aangename manier deze hippe en steeds populairder worden vorm van dans willen beoefenen.

INHOUD

Het accent ligt vooral op het aanleren van een eigen stijl en het geleidelijk opbouwen van ‘Funky moves’ op trendy R&B of HipHop muziek, om zo op het einde van elke les uit te pakken met een coole en groovy act.

Wij dagen je uit mee te doen aan dit fantastische programma!
De lessen worden gegeven door Ruth.


No rules…, just straight streetstyle!

STREETJAM

DOELGROEP

1ste t/m 6de middelbaar
Chloë geeft de lessen 1ste, 2de en 3de middelbaar, Sofie geeft de lessen van 4de, 5de en 6de middelbaar.

INHOUD

In de lessen Streetjam gaan we aan de slag met verschillende dansstijlen. Je hoort de term ‘street’, wat de basisstijl is van deze lessen. Dit wordt gecombineerd met invloeden uit Jazz, Afro en Modern waardoor we steeds met nieuwe en uitdagende choreografieën aan de slag gaan. De variaties in deze dansstijlen en de combinaties binnen eenzelfde choreografie zorgen ervoor dat je meer controle krijgt over je lichaam. Afhankelijk van de lessen gaat er dus ook wat meer aandacht naar lenigheid, techniek of samenwerking. Maar het hoofddoel is samen plezier te beleven in onze favoriete sport!

Dancing is being yourself
at highest volume.